PCR-test och Antikroppstest för reseintyg

Planerar du en utlandsresa? Beroende på vilket land du ska resa till finns risk att att du behöver ett intyg som visar att du har antikroppar, alternativt ett intyg som visar att du inte har en pågående covid-19 infektion. Det ligger på ditt ansvar att ta reda på om och vilken typ av intyg du behöver för att få resa in i landet.

Vi kan hjälpa dig med intyg utfärdat på engelska. Vi gör olika tester beroende på vilket intyg du vill ha. Testen utförs av en sjuksköterska på mottagningen i centrala Stockholm och intyget skrivs av en av våra läkare. Du bokar din tid enkelt här via BOKA-knappen, eller genom att ringa 010-139 18 19.

Test och intyg som bekräftar att du ej har pågående infektion

1. Snabbtest – 30-60 minuter
Snabbtestet tas via ett stick i fingret. Testet visar både IgM och IgG . Har du bråttom får du ditt svar medan du väntar – det tar upp till 60 minuter. Annars får du svar inom 2 dagar. Intyget hämtar du i receptionen på Riddargatan 16, eller får hem via posten.

Pris:  Test + intyg 1150 kronor.
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: 30-60 minuter om du väntar. Två-tre dagar om du inte har så bråttom.

2. PCR test – tar 2-3 arbetsdagar
Testet tas genom att svabba i svalget. Du får svar inom 2-3 arbetsdagar dagar. Intyget hämtar du i receptionen på Riddargatan 16, eller får hem via posten.

Pris:  Test + intyg 1850 kronor.
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: Ca två-tre dagar. Det innebär att du som ska resa bort och visa upp ett intyg som är max 72 timmar gammalt ENDAST kan resa på onsdag, torsdag eller fredag.

Intyg som bekräftar antikroppar

Venprov – tar 2-4 arbetsdagar
Detta är ett venprov som är det mest tillförlitliga testet för att påvisa om du har IgG antikroppar. Blodprovet tas i armvecket och skickas sedan till laboratorium för analys. Svaret kommer inom fyra dagar och du hämtar intyget i vår reception på Riddargatan 16, eller får hem via posten. Läs mer om våra antikroppstest här.

Pris: Test + intyg 1350 kronor
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: Upp till fyra dagar

Har du frågor eller vill boka tid kontakta oss på 010-139 18 19

Click here to add your own text