Antikroppstest och PCR-test för reseintyg

Planerar du en utlandsresa? Beroende på vilket land du ska resa till finns risk att att du behöver ett intyg som visar att du har antikroppar, alternativt ett intyg som visar att du inte har en pågående covid-19 infektion. Det ligger på ditt ansvar att ta reda på om och vilken typ av intyg du behöver för att få resa in i landet.

Vi kan hjälpa dig med intyg utfärdat på engelska. Vi gör olika tester beroende på vilket intyg du vill ha. Testen utförs av en sjuksköterska på vår mottagning i Stockholm och intyget skrivs av en av våra läkare. Du bokar din tid enkelt här via BOKA-knappen, eller genom att ringa 010-139 18 19.

OBS om du ska ha ett PCR-test inom 48 h så behöver du planera så dagar och tider för provtagning och flyg stämmer överens. Vanligen så kommer svaret inom ca 30 h, på sen eftermiddag/kväll dagen efter provtagning, men laboratoriet måste prioritera att analysera tester från sjuka patienter och då blir det fördröjningar för dessa testresultat. Prover analyseras tisdag-fredag och vi har provtagning måndag-torsdag. Välkommen att boka tid nedan.

OBS!  Du får ej komma in på vår mottagning om du har en pågående infektion! 

Intyg som bekräftar att du ej har pågående infektion PCR

PCR test – tar 1-2 arbetsdagar
Testet tas genom att svabba i svalget. Du får svar inom 1-2 arbetsdagar dagar. Intyget får du hem via krypterad mail.

Pris:  Test + intyg 1850 kronor.
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: Ca en-två dagar

Har du frågor eller vill boka tid kontakta oss på 010-139 18 19

Intyg som bekräftar att du ej har pågående infektion (snabbtest)

Snabbtest – 30-60 minuter
Snabbtestet tas via ett stick i fingret. Testet visar både IgM och IgG . Har du bråttom får du ditt svar medan du väntar – det tar upp till 60 minuter. Annars får du svar inom 1-2 dagar. Intyget får du hem via krypterad mail.

Pris:  Test + intyg 1150 kronor.
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: 30-60 minuter om du väntar. En till två dagar om du inte har så bråttom

Intyg som bekräftar antikroppar VENPROV

Venprov – tar 1-2 arbetsdagar
Detta är ett venprov som är det mest tillförlitliga testet för att påvisa om du har IgG antikroppar. Blodprovet tas i armvecket och skickas sedan till laboratorium för analys. Svaret kommer inom fyra dagar och du får svaret hem via krypterad mail. Läs mer om våra antikroppstest här.

Pris: Test + intyg 1350 kronor
Var: Quality Care Vegatus, Riddargatan 16, Stockholm.
Hur lång tid: En till två dagar